top of page
Hääkuvaus

Minulta kysytään usein mikä tekee hyvät häät ja vastaus on selvä: ihmiset. Olen kuvannut hyvin erilaisia häitä kahden ihmisen salaisesta vihille karkaamisesta parinsadan ihmisen suuriin juhliin, maalaisromanttisista häistä urbaanimpiin bileisiin ja nauttinut kaikista, juuri ihmisten takia.

 

On suuri kunnia olla mukana myötäelämässä hääpäivän tapahtumia. Minusta on hauska soluttautua mukaan porukkaan kuitenkaan tekemättä itsestäni sen suurempaa numeroa. Rakastan tarkkailla, mitä ympärilläni tapahtuu ja napata herkullisimmat tilannekuvat kenenkään huomaamatta.

 

Yhtä lailla tykkään myös valmistautua kuvauksiin huolellisesti etukäteen. Tapaan kaikki parit henkilökohtaisesti, jos vain mahdollista, ja tapaamisemme ja toiveidenne pohjalta etsin ja suunnittelen juuri teille sopivat potrettikuvauspaikat. 

 

Kuvaus- ja editointityylini on luonnollinen. Haluan ikuistaa ihmisten persoonat ja tunteet aitoina. Myös kuvien värit pyrin pitämään mahdollisimman alkuperäisinä, enkä tee suuria kuvamuokkauksia kuvilleni. Kuvani ovat selkeitä ja niissä on usein kontrastia ja kiinnostava sommittelu unohtamatta tiettyä särmää! Kuvaajana olen rauhallinen ja rento tyyppi, joka höpöttelee ja ohjaa teitä, mutta pyrkii myös antamaan teille tilaa olla omia itsejänne, jotta teillä on mahdollisimman hyvä olla kamerani edessä.

Ensimmäiset hääni kuvasin Sambiassa vuonna 2013 ollessani maassa toimittajavaihdossa. Ammatikseni olen kuvannut häitä vuodesta 2017, miltei 200 hääkuvauksen verran. Pääkaupunkiseudun lisäksi olen kuvannut paljon myös Turun, Tampereen ja Hämeen seudulla sekä yksittäisiä keikkoja Etelä-Karjalaa ja Pohjois-Pohjanmaata myöten. Vuonna 2023 pääsen laajentamaan kuvausreviiriäni jälleen lisää, sillä tiedossa on kuvauksia mm. Ahvenanmaalla, Kreikassa ja Ranskassa. Työskentelen suomen lisäksi myös englanniksi ja ruotsiksi. Tarjouksia kansainvälisiin häihin ja ulkomaan keikkoihin kannattaa siis ehdottomasti kysyä!

 

Häävalokuvausta olen opiskellut työpajoissa niin Suomessa kuin ulkomailla ja pyrin kehittämään kuvaamistani jatkuvasti. Olen yltänyt kolmasti Vuoden Hääkuvaaja -finaaliin ja viime vuonna myös Vuoden Hääkuva 2022 -kilpailuun.

Portfoliooni voit tutustua täällä.

 

Hinnaston ja lisätietoa hääkuvauspaketeista löydät täältä.

nella&micki-maistiainen-8.jpg
sonja&tinksu-109b.jpg
matias&susanna maistiainen-32.jpg
bottom of page