www_laura_b-15.jpg

Kuva: Anne Barck

Ihminen kuvien takana
 
Nainen tämän sivun takana olen minä, Laura Karlin, helsinkiläinen ammattivalokuvaaja ja luovan alan yrittäjä. Aamupalaksi syön kaurapuuroa ja jos voisin, eläisin mielelläni pelkillä karkeilla. Kadulla kulkiessani tykkään tarkkailla ihmisiä ja sekoan koirista!
 
Olen koulutukseltani toimittaja, mutta olen opiskellut myös valokuvausta, kansainväistä politiikkaa ja ihmisoikeuksia. Kuvaamisen lisäksi innostun kirjoittamisesta, hip hop -musiikista, koripallosta ja yhteiskunnalisista asioista.
Ensimmäisen järjestelmäkamerani sain joululahjaksi vuonna 2010. Opiskelin tuolloin tiedotusoppia Tampereen yliopistossa ja olin innostunut kuvaamisesta visuaalisen journalismin kurssilla.
 
Pian aloin tuppautumaan kuvaajaksi erilaisiin tapahtumiin. Ensimmäiset hääkuvani otin vuonna 2013 ollessani toimittajavaihdossa Sambiassa. Neljä vuotta myöhemmin pistin oman yrityksen pystyyn ja sillä tiellä ollaan. Vuosi 2021 on viides vuoteni ammattikuvaajana.

Ihmisten tasa-arvoinen kohtelu on minulle tärkeää. Sen vuoksi kaikenlaiset ihmiset kansallisuudesta, elämänkatsomuksesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ovat tervetulleita kamerani eteen. Yrityspuolella palvelen mielelläni luovan alan tekijöitä, toisia pienyrittäjiä ja muita vastuullisia yrityksiä ja yhdistyksiä.
Parasta työssäni on hetkien ja tunteiden taltiointi. Valokuvaaminen on minulle paitsi visuaalista leikittelyä, niin myös asiakaspalvelua. Kuvissani on väriä ja fiilistä, mutta kuvaajana olen rauhallinen tarkkailija, joka kuuntelee ja kunnioittaa kuvattavaansa ja tahtoo toteuttaa hänen toiveensa mahdollisimman hyvin.