www_tammisaari 2021-16.jpg

Laura Karlin

Valokuvaaja

Journalistiikan maisteri 

Ihminen kuvien takana
Täällä teitä tervehtii 35-vuotias helsinkiläisnainen, joka rakastaa merta, betonilähiöitä ja kaikkea karun kaunista. Pidän isoista koirista, aidoista ihmisistä ja musiikista, jossa on hyvä biitti. Persoonana olen rauhallinen tarkkailija, joka osaa tarpeen vaatiessa ottaa tilanteen haltuun ja nauraa itselleen.
 
Valokuvauksen pariin päädyin journalistiikan maisteriopintojeni alussa vuonna 2010. Visuaalisen journalismin kurssilla innostuin sen verran paljon kuvaamisesta, että pyysin perheeltäni joululahjaksi ensimmäisen järjestelmäkameran. Sen saatuani alkoi hidas opettelu, joka jatkuu varmasti lopun ikää.
Tykkään kuvata ennen kaikkea luonnonvalolla ulkona miljöössä. Täydellisen valon etsiminen ja kuvattavien sommittelu ympäristöön on lempipuuhiani. Kuvaamisessa palkitsevaa on myös ihmisten kohtaaminen ja kiireetön oleminen kuvattavien kanssa.
Ensimmäiset hääni kuvasin vuonna 2013 ollessani toimittajavaihdossa Sambiassa. Vaihtovuoteni aikana kuvasin myös monia muita tilaisuuksia ja erilaisia potretteja. Pikku hiljaa ajatus oman kuvausyrityksen perustamisesta heräsi, mutta halusin ensin opiskella alaa vähän lisää, joten kävin Työväen sivistysliiton vuoden kestävän valokuvauslinjan. Viimein alkuvuodesta 2017 pistin yhden naisen valokuvausyritykseni pystyyn ja vuotta myöhemmin heittäydyin päätoimiseksi yrittäjäksi.
Yrittäjyys on ehkä parasta, mitä minulle on tapahtunut, enkä ihan hevillä aio luopua sen tuomasta vapaudesta. On mukavaa, kun voi päättää omista työajoistaan ja työnsä sisällöstä. Tällä hetkellä teen reilut 20 hääkuvausta vuodessa minkä lisäksi kuvaan odotus- ja pariskuntakuvauksia. Teen kuvauksia myös yritysasiakkaille, lehdille ja yhdistyksille ja kuviani on ollut esillä näyttelyissä ja julkaistu kirjoissa.
Kuvaamisen ohessa toinen iso intohimoni on kirjoittaminen. Opiskelen luovan kirjoittamisen jatkopajassa Kriittisessä korkeakoulussa ja haaveilen vielä jonakin päivänä kirjoittavani romaanin tai pari.