info@lkarlin.com

+358-44-9755295

 

© 2019 L. Karlin Creative

  • Facebook Basic Black
  • Instagram Basic Black
Niin, mutta kuka minä olen?
 
Nainen tämän sivun takana olen minä, Laura Karlin, helsinkiläinen valokuvaaja, toimittaja ja media-alan moniosaaja. Aamupalaksi syön kaurapuuroa ja jos voisin, eläisin mielelläni pelkällä kakulla ja karkeilla. Kadulla kulkiessani tykkään tarkkailla ihmisiä ja sekoan koirista! Myös muut isot eläimet saavat sydämeni pakahtumaan. Erilaisia eläimiä olen nähnyt erityisesti matkoillani, joita olen tehnyt yli 30 maahan. Jossain maissa olen viihtynyt pidempiäkin aikoja: Ruotsissa 3 vuotta, Sambiassa yhden vuoden ja Nigeriassa 9 kuukautta.
 
Ensimmäisen järjestelmäkamerani sain joululahjaksi vuonna 2010. Opiskelin silloin Tampereen yliopistossa tiedotusoppia ja haaveilin toimittajan työstä. Myös valokuvaus oli aina kiinnostanut minua, ja kameran saatuani aloin pikku hiljaa ottaa enemmän ja enemmän kuvia ja änkeämään itseni erilaisiin tapahtumiin kuvaajaksi.
 
Vuonna 2013 lähdin opiskelijavaihtoon Sambiaan. Tarkoitukseni oli opiskella ja työskennellä paikallisessa sanomalehdessä yhteensä 3 kuukautta. Todellisuudessa päädyinkin viettämään maassa vuoden ja olin muun muassa mukana perustamassa Sambian ensimmäistä lifestyle-verkkolehteä. Järjestelmäkamerani herätti monissa kiinnostusta, ja koska maassa ei ollut kovinkaan montaa valokuvaajaa, minua pyydettiin kuvaamaan erilaisia tapahtumia häistä syntymäpäiviin ja valtion virallisiin tilaisuuksiin. Vaivihkaa opin yhtä ja toista ja tutuksi tuli myös studiokuvaus ja kuvankäsittely.
Sambian vuoden jälkeen syvensin valokuvausosaamistani ja kävin TSL:n valokuvauslinjan vuosina 2014–15. Lukuvuoden päätteeksi osallistuin ensimmäiseen yhteisnäyttelyyni, jonka jälkeen valokuvanäyttelyitä on kertynyt tähän mennessä yhteensä neljä, kaksi yhteistä ja kaksi omaa. Tällä hetkellä Karjalan evakoista kertova Evakkotarinoita-näyttelyni kiertää Suomea.
 
Vaikka olen tehnyt valokuvaus- ja juttukeikkoja jo vuodesta 2011, niin yrittäjäksi ryhdyin alkuvuodesta 2017. Sysäyksen yrittäjyyteen antoi Say it With a Cake -kakkukirja, jota pääsin kuvaamaan syksyllä 2016. Ison työrupeaman ja hienon mahdollisuuden innoittamana irtisanouduin vakityöstäni lehden toimituksessa ja perustin toiminimen, jonka kautta teen nyt valokuvauskeikkoja, kirjoitan lehtijuttuja ja tarjoan muita viestintäalan palveluita, kuten lehtien toimittamista ja oikolukua.
Parasta niin kuvaamisessa kuin kirjoittamisessakin on hetkien ja tunteiden taltiointi. Valokuvaaminen on minulle paitsi visuaalista tulittamista, niin ennen kaikkea myös asiakaspalvelua. Kuvissani on väriä ja fiilistä, mutta kuvaajana olen rauhallinen tarkkailija, joka kuuntelee ja kunnioittaa kuvattavaansa ja tahtoo tehdä hänet onnelliseksi.
///
I'm Helsinki based photographer and writer. I love documenting everyday life in my pictures and stories. I photograph different kinds of events from weddings to corporate events. I make portraits and write reportage and stories and edit texts.

 Email: info@lkarlin.com                           

Phone: +358-44-9755295                                  

Y-tunnus: 2807273-5

 

Facebookhttps://www.facebook.com/LKarlinCreative/       Instagramhttps://www.instagram.com/l_karlin/